fbpx
Сьогодні
16:44 22 Жов 2020

У Авакова заявили, що поліція може кваліфікувати псування бюлетенів з "опитуванням Зеленського" як дрібне хуліганство

Псування бюлетенів зі всеукраїнським опитуванням президента Володимира Зеленського в день місцевих виборів може бути кваліфіковане правоохоронними органами як «дрібне хуліганство».

Про це Радіо НВ  розповів заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко, коментуючи заклик українських письменників Віталія та Дмитра Капранових розривати такі бюлетені.

«Я думаю, це буде [кваліфіковано як] дрібне хуліганство. Ми ж не розриваємо книги братів Капранових, якщо нам щось не подобається. Розривати бюлетені, штовхати агітаторів – це буде незаконно і буде порушенням громадського порядку», – повідомив заступник голови МВС.

Відповідно до Кодексу України про адміністративні правопорушення, стаття «Дрібне хуліганство» передбачає накладення штрафу від трьох до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк від сорока до шістдесяти годин, або виправні роботи на строк від одного до двох місяців з відрахуванням двадцяти процентів заробітку, або адміністративний арешт на строк до п'ятнадцяти діб.

Водночас Геращенко додав, що проведення «опитування Зеленського» дійсно може збільшити кількість конфліктних ситуацій в день виборів.

13 жовтня президент України Володимир Зеленський оголосив про проведення в країні в день голосування на місцевих виборах 25 жовтня всенародного опитування, на якому громадянам буде запропоновано відповісти на п'ять запитань.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: