fbpx
Сьогодні
11:40 22 Жов 2020

Голова Нацполіції про місцеві вибори: "Брудна гра триває у великих містах і ОТГ"

Нинішня виборча кампанія в Україні відрізняється великою кількістю маніпуляцій і правопорушень, поліція готова забезпечити правопорядок на місцевих виборах, залишаючись поза політикою.

Про це заявив голова Національної поліції Ігор Клименко в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

"Всі читають новини, бачать повідомлення поліції і розуміють, що ці вибори в принципі проблемні. Правопорушень, маніпуляцій і спекуляцій дуже багато. Потрібно розуміти, що найбрудніша гра триває у великих містах і об'єднаних територіальних громадах (ОТГ) – там, де сфери впливу сильні, там і потужніше кандидати борються за голоси виборців. Не завжди чесним шляхом, але поліція насторожі – припиняємо і документуємо одразу такі моменти", – сказав Клименко.

За словами голови Нацполіції, поліцейські вже зафіксували понад 6,5 тис. заяв щодо правопорушень, пов'язаних із виборчим процесом.

"Складено майже 1,5 тис. адміністративних протоколів, а слідчі відкрили 508 кримінальних проваджень", – зазначив Клименко.

Він додав, що для нинішньої виборчої кампанії найтиповішими порушеннями є підкуп виборців, перешкоджання здійсненню виборчого права, масова зміна місця проживання.

Голова Нацполіції запевнив, що поліцейські працюватимуть лише в рамках своїх повноважень. "Жодного втручання у процес голосування та підрахунку голосів. Лише забезпечення охорони громадської безпеки та збереження виборчої документації", – сказав він.

Клименко також повідомив, що понад 1500 територіальних виборчих комісій (ТВК) вже взяті під охорону поліції.

"На виборах ми задіємо практично весь особовий склад. Плюс будуть додані сили – курсанти вищих навчальних закладів системи МВС. Це величезний пласт роботи: понад 30 тисяч ТВК і ДВК будуть під охороною поліції", – наголосив він.

За словами голови Нацполіції, будуть створені спеціальні групи вибухотехніків і кінологів, оскільки не виключені повідомлення про мінування дільниць у день голосування 25 жовтня.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: