fbpx
Сьогодні
13:27 22 Жов 2020

Глава Державної судової адміністрації Холоднюк подав у відставку

Очільник Державної судової адміністрації Зеновій Холоднюк подав у відставку.

Про це повідомив у коментарі Укрінформу керівник пресслужби відомства Андрій Лисенко.

"Зеновій Холоднюк написав заяву про звільнення за власним бажанням", – сказав він.

Лисенко додав, що заяву Холоднюка має розглянути Вища рада правосуддя.

Державна судова адміністрація України є державним органом у системі правосуддя, який здійснює організаційне та фінансове забезпечення діяльності органів судової влади у межах повноважень, установлених законом.

Нагадаємо, що Холоднюк фігурує у справі НАБУ.Антикорупційний суд задовольнив клопотання САП про його відсторонення від посади. Наразі обов'язки голови ДСА виконує Людмила Гізатуліна.

За підсумками обшуків детективи НАБУ 21 липня оголосили про підозру голові ОАСК Павлу Вовку, заступнику голови суду Євгену Аблову, п'яти іншим суддям та голові Державної судової адміністрації Зеновію Холоднюку.

За версією слідства, Павло Вовк та підконтрольні йому судді ухвалювали замовні рішення в своїх інтересах і в інтересах політичних еліт і бізнес-кіл.

НАБУ також опублікувало записи розмов Вовка з Холоднюком і лояльним до нього кандидатом до Вищої кваліфікаційної комісії суддів. Вони обговорюють конкурс з обрання нового очільника Державної судової адміністрації, який проводить Комісія з питань вищого корпусу державної влади.

У НАБУ заявили,що голова ОАСК очолив "злочинну організацію", до складу якої входило щонайменше 12 осіб, метою якої було "захоплення державної влади шляхом встановлення контролю над Вищою кваліфікаційною комісією суддів України, Вищою радою правосуддя і створення штучних перешкод в їхній роботі".

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: