fbpx
Сьогодні
12:55 20 Жов 2020

Зеленський незадоволений роботою правоохоронних органів: "Де посадки?"

фото: Офіс президента

Президент Володимир Зеленський поставив "незадовільну" оцінку боротьбі відповідних органів з корупцією та наголосив, що не заспокоїться, поки не доведе, що Україна без корупції — це реальність.

Про це він заявив у посланні до Верховної Ради про внутрішнє і зовнішнє становище України.

"Я не заспокоюсь і доведу всім, що Україна без корупції – це не фантастика, це має бути реальністю. І мені байдуже, скільки заради цього потрібно буде змінити наших керівників правоохоронних органів, міністрів чи інших керівників", – сказав президент.

Він нагадав, що у його програмі написано: "не боротьба з корупцією, а перемога над нею" ,та висловив думку, що "правоохоронні органи дочитали речення не до кінця і сприймають як завдання лише першу частину – «не боротьба з корупцією».

"Скажу чесно – мені це набридло. У нас нульова толерантність до корупції, це підтверджують наші партнери у Європі та США. Та чи достатньо президенту не красти, щоб не крали інші? Ні. Люди кажуть: весна прийшла. Де посадки? Вірите чи ні, але саме цим питанням та словами, які не можна казати на телебаченні, я починаю кожну нараду з керівниками наших всіх правоохоронних органів", – розповів Зеленський.

Він запевнив, що наразі створені всі умови – повернули кримінальну відповідальність за незаконне збагачення, є можливість конфіскації незаконних активів, повна оперативна незалежність НАБУ і САП, працює Вищий антикорупційний суд, перезавантажено НАЗК.

"Вони казали: нам заважають тільки телефонне право та відсутність політичної волі. Воля є. Телефонного права немає. Опоненти заявляють, що це не так. То скажіть: де ж той телефон??? Може, хоч так буде результат?", – зауважив Зеленський.

За його словами, законодавчі, оперативні, матеріальні, психологічні умови є, однак реального результату немає.

"Я не маю права втручатися у вашу роботу, але маю право дати їй оцінку. Моя оцінка – незадовільна. Та я вірю – її можна й потрібно виправити", – додав президент.

Водночас він звернувся до народних депутатів з проханням "зосередитися" на Антикорупційній стратегії на найближчі чотири роки.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: