fbpx
Сьогодні
18:29 20 Жов 2020

У РНБО окреслили основну мету на Донбасі

English version here

Фото Reuters

Щорічне послання президента України Володимира Зеленського до Верховної Ради є чітким планом дій для влади у зовнішній і внутрішній політиці, заявив секретар Ради національної безпеки та оборони України (РНБО) Олексій Данілов.

Він зазначив, що для президента "досягнення миру залишається головним пріоритетом, і 86 діб тиші на фронті – яскраве тому підтвердження", повідомляє прес-служба РНБО.

Серед озвучених президентом ініціатив Данілов наголосив на особливій важливості створення формату "Кримська платформа".

"Питання Криму для нас також є ключовим, і ми ніколи не знімали його з порядку денного. Активізація переговорного процесу, залучення до нього нових учасників наближатиме нас до відновлення територіальної цілісності України в межах міжнародно визнаних кордонів", – заявив Данілов.

Данілов наголосив, що збільшення видатків на фінансування сектору безпеки і оборони є принциповою позицією Зеленського, і нагадав, що у проекті бюджету на 2021 рік обсяг фінансування сектору безпеки і оборони України становить 5,93% від ВВП.

Важливим інструментом реінтеграції тимчасово окупованих територій стане, вважає Данілов, Стратегія розвитку економіки Донецької та Луганської областей.

"5 грудня 2019 року на засіданні Ради нацбезпеки і оборони розглядалося п'ять сценаріїв розвитку подій на території Донецької та Луганської області. Ми наразі працюємо за першим затвердженим сценарієм – звільнення тимчасово окупованих територій політико-дипломатичним шляхом", – нагадав він, зазначивши, що реалізація нових ініціатив президента максимально прискорить повернення Криму, окремих районів Донецької та Луганської областей до складу України на українських умовах.

"Це цілком реалістична мета", – упевнений Данілов.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: