fbpx
Сьогодні
22:57 20 Жов 2020

"Служимо Конституції, а не партіям": у КСУ відповіли на звинувачення "Слуги народу"

Конституційний Суд (КСУ) стоїть на захисті прав людини та громадянина та знаходиться поза політикою.

Відповідна заява опублікована на сайті суду у відповідь на звинувачення партії "Слуга народу" в тому, що КС порушує право Президента і Верховної Ради брати участь у конституційних провадженнях.

"Конституційний Суд України служить виключно Конституції України, а не політичним партіям", – наголошують у суді.

"Заяви та висловлювання окремих політиків та державних службовців у засобах масової інформації та соціальних мережах на адресу Конституційного Суду України, які зводяться до звинувачень у "грубому порушенні" судом прав Президента України та Верховної Ради є спробою підриву авторитету Конституційного Суду. Конституційний Суд сподівається, що публікація, розміщена на офіційних сторінках політичної партії "Слуга народу" в соціальних мережах, відображає позицію окремих політиків, а не Президента та Верховної Ради", – йдеться у заяві.

Зазначається, що справи, конституційне провадження щодо яких відкрито, суд розглядає в порядку письмового або усного провадження. При цьому основною формою розгляду справ у суді є письмове провадження.

Водночас вирішення питання щодо визначення та зміни форми розгляду справи на будь-якій стадії конституційного провадження є виключним правом суду, йдеться у заяві.

У суді зазначили, що ухвалами від 19 жовтня КС змінив форму розгляду низки справ з усної на письмову у зв'язку з карантинними обмеженнями, пов'язаними з погіршенням епідемічної ситуації в країні.

Водночас розгляд цих справ відбудеться відкрито, що не призводить до порушення прав учасників конституційного провадження.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: