fbpx
Сьогодні
16:56 20 Жов 2020

У "Голосі" порівняли звернення Зеленського до Ради з виступами попередників

фото: Офіс президента

Звернення президента України Володимира Зеленського до Верховної Ради не відрізнялося від послань його попередників, вважає народний депутат із фракції "Голос" Ярослав Рущишин.

"Обрано успіхи на тлі загального спаду і представлено як перемогу, вихваляння, замість переліку викликів і заклику до того, щоб об'єднуватися і побороти їх. Воно виглядає як присипання нації та самозаспокоєння. Сказано приємні речі про наявні мрії, які викликають сантименти у слухачів. Але загалом доповідь не відрізнялася від доповіді його попередників", – сказав Рущишин у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" у вівторок.

За його словами, збереглася традиція звалювати все на попередників, хоча спочатку Зеленський сказав, що його доповідь відрізнятиметься змістом від усіх попередніх звітів попередників.

"Заклик об'єднуватися завис у повітрі як безпідставна заява з небажанням її виконувати. Так само зависло в повітрі висловлювання: для мене людина – найвища цінність", – сказав Рущишин.

Крім того, народний депутат вважає, що заява Зеленського про поїздку народних депутатів на Донбас не відповідає рівності різних гілок влади. "Продовжилося топтання по авторитету Верховної Ради, що 100-120 депутатів поїдуть на Донбас, я так розумію, за наказом президента. А це не відповідає рівності різних гілок влади", – сказав він.

Парламентар також вважає нелогічним питання про Будапештський меморандум, коли його називають недіючим і заявляють, що триває пошук нових форматів.

На його думку, непогано те, що почали говорити про довіру і її необхідність у суспільстві, проте "смішним було щодо олігархів стосовно того, що не можна впроваджувати пряме управління, тому що люди ошукані. "Тобто відповіді, як впроваджувати пряме народовладдя за таких умов, ми не почули", – зазначив Рущинин.

Також, за словами співрозмовника агентства, у зверненні президента антикорупційні успіхи звучали досить смішно. "Наприклад, коли було сказано, що людина, якій оголосило підозру НАБУ, відразу пішла до суду, і розпочалося судове розслідування. А він сидить у залі і посміхається", – сказав депутат.

За його словами, вихваляння зняття недоторканності також викликало сміх, "оскільки недоторканність як з президента, так і з нардепів фактично не знято. І вони за чинними нормами законодавства не позбавлені цього привілею", – зазначив Рущишин.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: