fbpx
Сьогодні
11:00 20 Жов 2020

Авіакатастрофа МАУ: у МЗС розповіли про переговори в Ірані

фото: МЗС

Міністерства закордонних справ України та Ірану під співголовуванням заступників міністрів Євгенія Єніна та Сейєда Аббаса Аракчі у Тегерані провели політичні консультації.

Про це повідомляє пресслужба українського МЗС.

Зазначається, зокрема, що під час консультацій сторони обговорили весь спектр двосторонніх відносин, відзначивши важливість прогресу в розслідуванні обставин збиття літака рейсу PS752.

"Для України принципово досягнути повної чесності та справедливості в питанні авіакатастрофи. Покарання винних і виплати усіх компенсацій родичам жертв мають стати передумовою для повноцінної нормалізації двосторонніх відносин", – підкреслив Єнін.

У ході консультацій також відбувся обмін думками про взаємодію в рамках міжнародних організацій, заходи з подолання пандемії COVID-19 та шляхи розвитку торговельно-економічного співробітництва з урахуванням поточної міжнародної ситуації.

Нагадаємо, що Іран взяв на себе всю відповідальність за авіакатастрофу літака МАУ під Тегераном. При цьому іранська сторона готова забезпечити однаковий розмір компенсації родичам всіх жертв незалежно від їх громадянства.

Раніше повідомлялося, що Іран планує підготувати остаточний звіт щодо технічного розслідування обставин катастрофи літака МАУ до другого туру перемовин у жовтні в Тегерані.

18 липня Іран відправив до Парижа "чорні скриньки" зі збитого у січні українського літака МАУ. Пізніше заступник міністра закордонних справ Євген Єнін повідомив, що бортові самописці успішно прочитані та розшифровані, стенограма підтвердила факт незаконного втручання.

У Києві 30 липня за участю іранської делегації відбулися перемовини щодо компенсацій за збиття Іраном літака МАУ.

 

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: