fbpx
Сьогодні
19:57 20 Жов 2020

"Влада вкрала рік у пацієнтів": під офісом Зеленського проведуть акцію за легалізацію медичного канабісу

Фото hromadske.ua

21 жовтня о 19:00 активісти закликають на акцію під Офіс президента "Ті, що терплять. Розмова з президентом про медичний канабіс".

Про це йдеться на сторінці події.

"Ставити питання потрібно не "А чи дозволити нам медичний канабіс для важкохворих пацієнтів?", а "Як нам полегшити стан пацієнтів, яким болить?". І тоді ти почнеш напружувати свої мізки, залучиш лікарів, пацієнтські організації, експертну спільноту і сам вийдеш на рішення, що Україні потрібна легалізація медичного канабісу", – відзначила активістка "Демсокири" Христина Морозова, яка поширила подію.

За її словами, саме так повинно стояти питання про дозвіл лікування медичним канабісом, якщо мета – знайти рішення, а не мобілізувати електорат.

"Якщо боїшся, що таке розумне непопулістське рішення вдарить по твоєму рейтингу, зніми серіал про те, як медичний канабіс рятує людей. Запиши відео, відправ своїх 200 депутатів в регіони. Але після того, як буде ухвалено правильне рішення. Після того, як свою роботу зроблять лікарі та експерти, після того, як вислухаєш тих, хто більше не може чекати", – додала Морозова.

На акції під Офісом президента у виконанні Evening Joy Quartet прозвучать твори Сергія Рахманінова, Фредеріка Шопена, Філіпа Ґласа, Франца Шуберта.

"В обрамленні камерної музики буде представлено звернення українських медичних пацієнтів", – йдеться в описі події.

Організаторами акції виступають громадські організації "Ветерани за медичний канабіс", "Афіна.Жінки проти раку" та "Конопляний марш свободи".

"З минулої осені в Україні повністю зупинено реалізацію положень Стратегії державної політики щодо наркотиків про врегулювання наукових досліджень канабіноїдів, як анальгетиків та інших лікарських засобів", – заявляють організатори.

За їх словами, владою було заблоковано вирішення питання доступу важкохворих до препаратів медичного канабісу.

"У пацієнтів, які очікують препаратів медичного канабісу, владою вкрадено рік. Законопроекту так і не зареєстровано, паралізовано відповідні ініціативи уряду. Замість вирішення питання тема медичного канабісу стає предметом інформаційних спекуляцій", – йдеться у заяві на сторінці події у Facebook.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: