fbpx
Сьогодні
22:22 19 Жов 2020

Зеленський назвав умову введення жорсткого карантину

English version here

Президент Володимир Зеленський обіцяє знову ввести в Україні жорсткий карантин, якщо добова кількість інфікованих щодня буде перевищувати 9,5 тисячі.

Про це Зеленський заявив на зустрічі з представниками Всеукраїнської ради церков і релігійних організацій.

За словами Президента, на сьогодні в низці регіонів країни завантаженість ліжок у лікарнях становить 70%, а в деяких населених пунктах – 100%. Він зазначив, що держава не може щотижня збільшувати кількість ліжок і переводити медзаклади лише на лікування хворих з COVID-19.

«Критичною для медичної системи України ситуація стане, коли буде від 9,5 тисяч щоденних заражень коронавірусом. Якщо матимемо більше 9,5 тисяч інфікованих щодоби, ми будемо змушені запроваджувати жорсткий карантин. Але тоді зупиниться економіка нашої країни й буде дуже складно всім», – наголосив Зеленський.

Через погіршення ситуації з епідемією президент, зокрема, попросив допомоги у релігійних лідерів.

«Ми можемо знизити кількість заражених і померлих, якщо зменшимо перебування громадян, особливо похилого віку, в місцях масового скупчення людей. Ідеться не лише про церкву, а й про будь-які приміщення та заходи», – зазначив він.

Тому Зеленський закликав релігійних лідерів влаштовувати свої заходи таким чином, щоб максимально зменшити скупчення людей і збільшити соціальну дистанцію.

Раніше на сайті парламенту з'явилося оголошення про те, що президент України Володимир Зеленський виступить перед нардепами 20 жовтня зі зверненням про внутрішнє і зовнішнє становище України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: