fbpx
Сьогодні
21:27 19 Жов 2020

Рада розгляне невідкладні заходи щодо боротьби з коронавірусом: Радуцький розповів подробиці

Верховна Рада розгляне постанову про невідкладні заходи щодо боротьби з коронавірусом COVID-19, що передбачає, зокрема, створення штабу по боротьбі епідемією.

Подробиці ініціативи розкрив в ефірі "Україна 24" нардеп від "Слуги народу", голова парламентського комітету з питань охорони здоров'я Михайло Радуцький.

"Постанова, яка внесена з ініціативи багатьох депутатів, дублює рішення наради, яка проходило у президента Зеленського 10 жовтня, де було погоджено створення національного штабу. Штаб координуватиме роботу всіх відомств на місцевому рівні, на державному рівні для того, щоб чіткіше виконувати заходи по боротьбі з пандемією. У штаб увійдуть керівники всіх фракцій, представники міністерств, місцевого самоврядування, президент, представники Офісу президента. Ми наполягаємо, щоб туди увійшли і представники силових відомств", – розповів нардеп.

Радуцький зазначив, що документом передбачається і низка інших заходів:

"Постанова передбачає створення всеукраїнського телефонного номера, за яким можна цілодобово звертатися за допомогою. Пропонується введення страхування медиків, які захворіли, це буде 15 неоподатковуваних мінімумів. Постановою вводиться створення додаткових центрів тестування в відомчих установах. Також пропонується посилити можливість супроводу хворих, які перебувають на домашньому лікуванні, щоб могли приїжджати лікарські бригади з ліками".

Раніше на сайті парламенту з'явилося оголошення про те, що президент України Володимир Зеленський виступить перед нардепами 20 жовтня зі зверненням про внутрішнє і зовнішнє становище України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: