fbpx
Сьогодні
19:30 19 Жов 2020

Місцеві вибори 2020: ОПОРА розробила мапу районів та громад України

Громадянська мережа "Опора" розробила інтерактивну мапу України, на якій відображені межі нових районів і громад, а також доступна інформація про кількість виборців і типи виборчих систем, що діють на місцевих виборах 2020 року.

Мапу можна переглянути за посиланням, повідомляється на сайті "Опори".

У мережі нагадали, що в Україні триває реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади, зокрема змінився адміністративно-територіальний устрій. У липні Верховна Рада ліквідувала 490 районів та утворила 136 нових. Окрім того, у межах кожної області створені територіальні громади. Всього на мапі Україні, окрім території Криму, – 1470 громад.

На мапі можна побачити, скільки нових районів утворено в кожній області та їхні межі. Розподіл за районами можна побачити при збільшенні мапи, для відображення інформації про громади необхідно більше масштабувати мапу.

Клацнувши на певну область / район / громаду України, можна переглянути інформацію щодо: кількості виборців (станом на 31 серпня); приросту кількості виборців внаслідок процедури зміни виборчої адреси; типу виборчої системи, за якою обираються депутати відповідної ради чи голова громади. Також наявні відомості щодо кількості депутатських мандатів у відповідній раді; суми грошової застави; зареєстрованих кандидатів (очікується).

Місцеві вибори в Україні заплановані на 25 жовтня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: