fbpx
Сьогодні
15:54 19 Жов 2020

"Наявність такої справи принижує честь країни", - Садовий закликав книгарні Львова не знімати з продажу книгу про справу Стуса

Міський голова Львова Андрій Садовий закликає книжкові магазини міста не знімати з продажу книгу Вахтанга Кіпіані про справу українського поета Василя Стуса у зв'язку з рішенням Дарницького райсуду Києва.

"Звертаюся до українців – зайдіть до книгарень і купіть цю книжку. Це найкращий спосіб продемонструвати своє ставлення до таких заборон. Також звертаюся до львівських книгарень – не бійтеся і не забирайте книжки з полиць. У разі виникнення будь-яких запитань до вас, юридичний департамент Львівської міськради допоможе із захистом", – написав Садовий у Facebook.

Він також вважає, що наявність такої судової справи принижує честь і гідність усієї країни.

"Щойно суд у Києві заборонив поширювати книгу про справу Василя Стуса без дозволу Медведчука. Своїм рішенням суд визнав, що деякі фрази у книзі порушують честь і гідність кума Путіна. Сам факт наявності такої справи, не кажучи вже про таке рішення, принижує честь і гідність усієї країни", – написав мер Львова.

Щойно суд у Києві заборонив розповсюджувати книгу про справу Василя Стуса без дозволу Медведчука. Своїм рішенням суд…

Gepostet von Андрій Садовий am Montag, 19. Oktober 2020

Як повідомлялося, книга "Справа Василя Стуса" вийшла у травні 2019 року.

Медведчук подав позов до суду про захист честі, гідності й ділової репутації та просить суд заборонити видання (виготовлення) і розповсюдження книги "Справа Василя Стуса" та розповсюдження будь-якої інформації про книгу в ЗМІ й в інтернеті. Також він просить стягнути з Кіпіані та видавництва Vivat витрати на сплату судового збору. Крім того, Медведчук просить визнати частину інформації, наведеної в книзі, недостовірною, зокрема дев'ять фраз.

19 жовтня Дарницький райсуд Києва заборонив поширювати надрукований тираж книги "Справа Василя Стуса" без дозволу Медведчука.

"Позовні вимоги Медведчука Віктора Володимировича до Кіпіані Вахтанга Таймуразовича і ТОВ Vivat задовольнити частково, визнати недостовірною і такою, що порушує особисті немайнові права Медведчука на повагу честі й гідності, недоторканності ділової репутації інформацію, поширену в книзі "Справа Василя Стуса", – сказала суддя Марина Заставенко.

Зокрема, позов задоволено в частині усунення з декількох розділів книги інформації про адвоката Стуса Медведчука. "Зобов'язати Кіпіані, ТОВ Vivat видалити з книги "Справа Василя Стуса" з розділів "Кримінальна справа №5 – книга життя і смерті Василя Стуса", "Чи вбивав адвокат Медведчук поета Стуса" інформацію про особу Медведчука Віктора Володимировича. Заборонити Кіпіані Вахтангу Таймуразовичу й ТОВ Vivat поширювати надрукований тираж книги "Справа Василя Стуса" і подальше її тиражування до усунення порушення особистого немайнового права Медведчука Віктора Володимировича", – додала суддя.

Це рішення ще можна оскаржити протягом 30 днів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: