fbpx
Сьогодні
10:43 19 Жов 2020

На протестах у Білорусі затримали понад 240 людей

фото: TUT BY

Понад 240 осіб затримано на акціях протесту, які пройшли в Білорусі в неділю, 18 жовтня.

Про це повідомляє Інтерфакс-Захід.

За даними правозахисників із незареєстрованого в країні правозахисного центру "Весна", всього на вчорашніх протестах були затримані 242 людини – найбільше в Мінську.

Крім того, за даними "Весни", затримання проводилися в Бресті, Вітебську, Гомелі, Дзержинську, Новогрудку, Новополоцьку, Світлогорську, Сморгоні, Фаніполі.

Зазначається, що серед затриманих є неповнолітні (їх в основному вже відпустили з міліції) і журналісти.

Нагадаємо, що у Білорусі вже понад два місяці тривають акції протесту проти підсумків виборів президента, які пройшли 9 серпня. Переможцем оголошений чинний глава держави Олександр Лукашенко, який обіймає цю посаду з 1994 року. Учасники акцій не визнають оголошені владою підсумки виборів, вважають їх сфальсифікованими.

Силові органи Білорусі продовжують застосовувати насильство проти демонстрантів і затримують учасників протесту. З початку акцій, за даними опозиції, було затримано більше ніж 12 тисяч осіб, кілька учасників протестів загинули.

Євросоюз не визнав результати президентських виборів у Білорусі і ввів персональні цільові санкції проти білоруських чиновників, причетних до насильства і фальсифікацій.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: