fbpx
Сьогодні
14:53 19 Жов 2020

Кіпіані оскаржить рішення суду щодо книги "Справа Василя Стуса"

English version here

Історик і журналіст Вахтанг Кіпіані разом зі своїм захистом подасть апеляцію на рішення суду першої інстанції щодо заборони продажу книги Кіпіані "Справа Василя Стуса" до усунення з неї інформації про народного депутата Віктора Медведчука.

Про це Кіпіані написав у Фейсбуці.

"За годину книгу "Справа Василя Стуса" розкупили знов. Всі склади порожні – прювєт куму Путіна. Але новий наклад знову буде! Тому раджу робити замовлення або на сайті видавництва Vivat або пишіть мені в месенджер. Ці замовлення будуть відправлені в першу чергу. Ми подамо апеляцію на це ганебне рішення судді Заставенко. Її голос тремтів – соромно було, певно", – йдеться у дописі.

За годину книгу "Справа Василя Стуса" розкупили знов. Всі склади порожні – прювєт куму Путіна 😉 Але новий наклад знову…

Gepostet von Вахтанг Кіпіані am Montag, 19. Oktober 2020

Зі свого боку адвокат Кіпіані В'ячеслав Якубенко поінформував, що цю книжку (з усіма оскарженими фрагментами) можна вільно друкувати і купувати принаймні до розгляду в апеляційній інстанції.

Сьогодні Дарницький районний суд Києва частково задовольнив позов народного депутата Віктора Медведчука проти видавництва Vivat та історика і журналіста Вахтанга Кіпіані про заборону видання і поширення книги "Кримінальна справа Василя Стуса".

Медведчук подав до суду на автора книги про Стуса Вахтанга Кіпіані наприкінці серпня 2019 року. Він заперечує 9 епізодів з книги та вимагає заборонити її розповсюдження.

"Справа Василя Стуса" вийшла у видавництві Vivat у 2019 році. Книга містить документи з архіву колишнього КДБ УРСР про резонансну справу поета Василя Стуса, покази свідків, листи поета з тюрми, спогади його рідних та друзів. Медведчук був призначений державним адвокатом Стуса, коли його в 1980 році заарештували вдруге.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: