fbpx
Сьогодні
18:40 19 Жов 2020

Іран погодився взяти відповідальність за катастрофу МАУ, — МЗС

Фото Reuters

Іран взяв на себе всю відповідальність за авіакатастрофу українського літака "Міжнародних авіаліній України" під Тегераном. При цьому іранська сторона готова забезпечити однаковий розмір компенсації родичам всіх жертв незалежно від їх громадянства.

Про це заявив заступник міністра закордонних справ Євген Єнін, передає пресслужба МЗС.

При цьому під час зустрічі з міністром закордонних справ Ірану Мохаммадом Джавадом Зарифи, Єнін заявив про необхідність неупередженого та об'єктивного розслідування обставин авіакатастрофи і закликав іранську сторону забезпечити доступ до всіх відповідних матеріалів.

"Прогрес у переговорному процесі щодо українського літака буде сприяти нормалізації співпраці з Іраном у всіх сферах", – підкреслив він.

Іранський дипломат запевнив, що жодна третя країна не буде впливати на політику Ірану щодо України.

Раніше повідомлялося, що Іран планує підготувати остаточний звіт щодо технічного розслідування обставин катастрофи літака МАУ до другого туру перемовин у жовтні в Тегерані.

18 липня Іран відправив до Парижа "чорні скриньки" зі збитого у січні українського літака МАУ. Пізніше заступник міністра закордонних справ Євген Єнін повідомив, що бортові самописці успішно прочитані та розшифровані, стенограма підтвердила факт незаконного втручання.

У Києві 30 липня за участю іранської делегації відбулися перемовини щодо компенсацій за збиття Іраном літака МАУ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: