fbpx
Сьогодні
10:46 18 Жов 2020

Вірменія й Азербайджан знову звинуватили одне одного в зриві перемир'я

Фото Reuters

Міністерства оборони Азербайджану та Вірменії звинуватили одне одного в порушенні перемир'я в Нагірному Карабасі, про яке домовилися напередодні, 17 жовтня.

У перші години перемир'я прессекретарка Міноборони Вірменії Шушан Степанян повідомляла про дотримання режиму припинення вогню. Водночас вже через 2,5 години вона заявила про обстріл з боку Азербайджану: той нібито вів «артилерійський обстріл у північному напрямку з 00:04 до 2:45, а також ракетний обстріл у південному напрямку з 2:20 до 2:45».

«О 7:20 з використанням артилерійського вогню противник почав наступ на південному напрямку (Худаферінское водосховище) з метою заняття вигідних позицій. Обидві сторони зазнають втрат», — написала вона зранку.

Своєю чергою Міноборони Азербайджану також заявило про «грубе порушення» перемир'я. За даними Баку, вночі вірменські військовослужбовці обстріляли з мінометів і артилерії околиці Джебраїла і села на річці Араз. Серед особового складу азербайджанської армії постраждалих немає.

Раніше повідомлялося, що після чергового загострення через Нагірний Карабах Вірменія та Азербайджан домовилися оголосити гуманітарне перемир'я з опівночі 18 жовтня.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: