fbpx
Сьогодні
17:03 18 Жов 2020

У "Слузі народу" заявили, що закон про референдум можуть прийняти до кінця року

Нардеп від фракції "Слуги народу" Олександр Качура заявив, що за закон про референдум можуть проголосувати до кінця поточного року.

Про це він повідомив в інтерв'ю Радіо Свобода.

"Зараз Венеціанська комісія висловила свої зауваження, ми вносимо необхідні зміни між першим і другим читанням, і на друге читання виносимо в зал. І, я думаю, що з наступного року народ України вже матиме прямий інструмент народовладдя через референдум", – сказав Качур.

Він зазначив, що Верховна Рада затягнула з прийняттям цього законопроєкту, адже на початку роботи "слуги народу" обіцяли, що він буде проголосований одним з перших. Також він сказав, що над текстом документа весь цей час намагалися ґрунтовно працювати.

Нардеп повідомив, що однією з норм законопроєкту є те, що в разі його узгодження Радою він зможе надати громадянам право скасовувати закони за результатами референдуму. Водночас він визнав, що ця норма є спірною, і через неї нардепи навіть сварилися.

Раніше у "Слузі народу" розповіли, як впроваджуватимуть народовладдя.

Також Разумков пояснив, які питання не зможуть виносити на референдум.

Стефанчук розповів, що внесений президентом Володимиром Зеленським законопроект про референдуми передбачає можливість скасовувати ухвалені ВРУ акти.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: