fbpx
Сьогодні
15:27 18 Жов 2020

У музичній індустрії в Україні лише 29% жінок, - дослідження

У музичній індустрії в Україні працюють загалом чоловіки — жінок лише 29,3%. Більшість виконавців (58%) мешкають та працюють у Києві.

Про це йдеться у результатах дослідження.

Автори порівнюють гендерний розподіл в Україні з Великою Британією — там артисток лише 19,69%, про це свідчить дослідження Counting The Music Industry.

Більшість українських виконавців — це молоді люди до 35 років, здебільшого живуть у Києві. Це пояснюється тим, що у столиці «сприятливі умови для підприємницької діяльності та розвинена інфраструктура».

Крім того, виявилося, що українські артисти мало обізнані в юридичних аспектах своєї діяльності та здебільшого працюють «у тіні» та «на довірі». Так, 69,3% артистів не є юридично оформленими, тобто працюють «у тіні» та не платять податки. А 74,7% виконавців заявили, що не укладають договори під час робити.

Також 64% артистів оцінюють роботу лейблів як «жахливу», проте 60% все одно хотіли б з ними співпрацювати. 69,6% виконавців заявили, що заробляють переважно концертами, а за перші чотири місяці карантину сталося «катастрофічне падіння прибутку».

Дослідження проводила агенція музичного консалтингу Soundbuzz за підтримки Українського культурного фонду. Для цього провели 25 глибинних інтерв'ю з представниками ринку та опитали понад 600 респондентів, пов'язаних із музичною індустрією у Києві, Львові, Одесі, Дніпрі та Харкові. Також враховувалися дані Державної податкової служби України, Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України щодо кількості закладів вищої освіти, які пов'язані з музичною індустрією, та дані про підприємців, залучених в індустрію.  Також вказується, які продюсери та артисти співпрацювали під час підготовки дослідження, а хто відмовився.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: