fbpx
Сьогодні
13:49 18 Жов 2020

Курсант, який вижив у катастрофі Ан-26, продовжить навчання в університеті Повітряних сил

Фото: АрміяINFORM

Курсант В'ячеслав Золочевський, єдиний, хто вижив у катастрофі літака Ан-26 під Чугуєвим, вирішив не відмовлятися від неба і продовжить навчання в університеті Повітряних сил імені Івана Кожедуба.

Про це курсант розповів агентству Міноборони «АрміяInform».

15 жовтня до госпіталю, де перебуває Золочевський, завітав керівник університету, генерал-майор Олександр Турінський, він передав хлопцю медаль «За військову службу Україні», яку йому присвоїв президент Володимир Зеленський.

Сам курсант планує повернутися до навчання, попри катастрофу літака Ан-26 на Харківщині.

«Я зробив свій вибір і вирішив продовжити навчання в університеті за обраним фахом. У мене попереду кілька тижнів реабілітації, після чого я наздоганятиму навчальну програму», — сказав він.

Нагадаємо, літак АН-26 розбився увечері 25 вересня поблизу Чугуєва на Харківщині під час заходу на посадку. На борту перебували  7 членів екіпажу і 20 курсантів Університету повітряних сил ім. Кожедуба. З 27 осіб, які були на борту, вижив лише один – курсант В'ячеслав Золочевський.

Раніше хлопець розповів, що "все відбувалося як у комп'ютерній грі". Коли він прийшов до тями, то побачив, як горить його товариш. В'ячеслав виліз з-під уламків літака і почав гасити полум'я на ньому. Потім за життя його однокурсника протягом доби боролися лікарі, він помер в лікарні.

Інформація про те, що курсант Злочевський нібито вистрибнув з літака, не підтвердилася.

ДБР перевіряє чотири версії причин авіакатастрофи.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: