fbpx
Сьогодні
17:31 18 Жов 2020

Катастрофа МАУ: в Ірані стартує другий раунд перемовин

Фото Reuters

У понеділок, 19 жовтня, у Тегерані стартує другий раунд переговорів щодо катастрофи літака української авіакомпанії МАУ. Переговори будуть проводитися до середи, 21 жовтня.

Про це повідомив заступник міністра закордонних справ Ірану Мохсен Бахарванд, передає іранське агентство MEHR.

За словами Бахарванда, в рамках другого раунду переговорів відбудуться три технічні наради, які проводитиме Іранська організація цивільної авіації.

Друга частина переговорів стосуватиметься судових питань, а третя – юридичних, пов'язаних з сумою компенсації родинам жертв катастрофи.

Нагадаємо, вранці 8 січні 2020 року іранські військові збили літак авіакомпанії МАУ, коли той злітав з аеропорту Тегерану.

На борту літака перебували 167 пасажирів і 9 членів екіпажу, ніхто з них не вижив.

Іран стверджує, що літак був уражений ракетами через людську помилку та технічні несправності системи ППО.

Раніше повідомлялося, що Іран запропонував Україні провести у період з 18 до 21 жовтня у Тегерані другий тур перемовин щодо компенсацій за збиття літака МАУ рейсу PS752.

Іран планує підготувати остаточний звіт щодо технічного розслідування обставин катастрофи літака МАУ до другого туру перемовин у жовтні в Тегерані.

18 липня Іран відправив до Парижа "чорні скриньки" зі збитого у січні українського пасажирського літака МАУ. Пізніше заступник міністра закордонних справ Євген Єнін повідомив, що бортові самописці успішно прочитані та розшифровані, стенограма підтвердила факт незаконного втручання.

У Києві 30 липня за участю іранської делегації відбулися перемовини щодо компенсацій за збиття Іраном літака МАУ.

31 липня в Офісі генпрокурора поінформували, що наступний раунд переговорів з Іраном щодо розслідування авіакатастрофи рейсу Тегеран-Київ, заплановано на жовтень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: