fbpx
Сьогодні
12:28 17 Жов 2020

В Україні вперше вирішили провести Ігри Нескорених онлайн

В Україні вперше проведуть змагання для поранених військових та ветеранів Ігри Нескорених в режимі онлайн.

Про це повідомили організатори заходу в Україні. Для участі у спортивних змаганнях вони представили новий формат конкурсу ㅡ Ігри Нескорених 2.0 ONLINE. Організатори зазначають, що він не має аналогів в Україні та світі.

Для того, щоб взяти участь у дистанційних змаганнях, спортсменам пропонують зняти свій виступ, після чого судді дистанційно оцінюватимуть результати учасників. Переможці зможуть отримати свої медалі та кубки поштою.

Реєстрація на Ігри Нескорених 2.0 ONLINE триває до 25 жовтня, а взяти участь може кожен охочий ветеран. Місце свого виступу та спортивні снаряди учасники обирають самостійно.

Всього будуть відбуватися змагання з шести видів спорту: легкої атлетики, паверліфтингу, стрільби з лука, плавання, веслування на тренажері та велоспорту.

Нагородження переможців у кожній категорії відбудеться у прямому ефірі Invictus Games Team Ukraine у Facebook та YouTube. Усі інші учасники отримають свої медалі пізніше.

Що це за змагання?

Ігри Нескорених (Invictus Games) ㅡ це міжнародне спортивне змагання у паралімпійському стилі, у якому беруть участь тільки поранені військовослужбовці та пов'язані з ними ветерани. Перші такі ігри відбулись у 2014 році у Лондоні.

Цього року міжнародні змагання Ігор Нескорених відбудуться у Гаазі з 9 до 16 травня, Україна вже втретє візьме у них участь. Вперше українські військові отримали право долучитись до міжнародних змагань у 2017 році як представники країни-учасника багатьох військових навчань та миротворчих операцій під егідою ООН.

У 2018 році українські спортсмени завершили змагання на Іграх Нескорених у Сіднеї з 20-ма медалями, 7 з яких — золоті. У січні 2020 року посольство України в Нідерландах повідомляло, що на Ігри Нескорених цього року мали відправити 20 учасників.

Рубрика:
Спорт

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: