fbpx
Сьогодні
20:10 17 Жов 2020

Кравчук заявив, що Всеукраїнське опитування може стати останнім дзвінком для правоохоронців

Фото Getty Images

Реакція українців на запропоноване Зеленським запитання про довічне ув'язнення за корупцію в особливо великих розмірах може бути останнім дзвінком для правоохоронної системи.

Таку думку висловив перший Президент України Леонід Кравчук в ефірі програми "Свободи слова Савіка Шустера", повідомляє Укрінформ.

"І так зрозуміло, що люди не хочуть корупції, вони хочуть, щоб велася боротьба з корупцією. Я думаю, що це запитання буде ще й, можливо, останнім дзвіночком для правоохоронної системи. Якщо народ скаже, що корупціонери мають відповідати, і після цього наша правоохоронна система не зможе виконати волю народу, тоді це буде означати – треба міняти всю систему. Це буде сигнал для Президента", – сказав Кравчук.

Він також висловив переконання, що Зеленський не порушує законодавство України, оголосивши опитування.

"Відповідно до законів, відповідно до Конституції України, Президенту не заборонено проводити опитування людей з гострих питань життя суспільства, щоб вибудовувати перспективу політичного життя країни на майбутнє", – зауважив політик.

Перший Президент додав, що можна вести дискусію стосовно того, які питання запропонував Зеленський для опитування, але це його право – обрати саме їх.

13 жовтня президент України Володимир Зеленський оголосив про проведення в країні в день голосування на місцевих виборах 25 жовтня всенародного опитування, на якому громадянам буде запропоновано відповісти на п'ять запитань.

Нагадаємо, Разумков пояснив, що коштів на опитування в день виборів не виділяли, а ЦВК не може його проводити.

У "Слузі народу" пояснили, що до опитування 25 жовтня залучать волонтерів, а не ЦВК.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: