fbpx
Сьогодні
22:31 17 Жов 2020

Арахамія прокоментував заяви про скорочення армії

Голова фракції "Слуги народу" у Верховній Раді Давид Арахамія пояснив свою заяву про необхідність скоротити кількість військовослужбовців в українській армії.

Про це пише ДТ.

"До 40% нашої армії – це не бойовий склад. З них близько 25% – люди, які просто беруть одні папери і носять в іншу кімнату, і потім забирають ще паперу, і в іншу. Навіть військові наші, вони жартують і кажуть: ми – українська паперова армія", – сказав Арахамія в ефірі «Свободи слова Савіка Шустера».

Він також зазначив, що зараз в ЗСУ вже проходить експеримент по автоматизації, який дозволяє звільнити з одного батальйону до 150 осіб.

При цьому Арахамія запевняє, що гроші, зекономлені за допомогою скорочення армії, можна направити на переозброєння ЗСУ.

"Купувати нове обладнання, будувати наш флот – дуже дорога програма, державна ракетна програма дуже дорога. Нам для цього потрібно посилювати боєздатність нашої армії", – сказав Арахамія.

"Про це непопулярне говорити, але треба розуміти, що для того, щоб армія ставала сильнішою, вона повинна бути на 100% контрактна… Нам потрібна стовідсоткова контрактна армія, дуже хороша озброєна, мати ракетну програму, мати флот. А в тилу все, що можна автоматизувати і оптимізувати, має бути оптимізовано", – додав він.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: