fbpx
Сьогодні
15:52 16 Жов 2020

Заступник Єрмака розповів, що хочуть змінити на кордоні з Польщею після зустрічі Зеленського і Дуди

Україна прагне якнайшвидше завершити роботу над укладенням угоди з Польщею про спільний прикордонний контроль.

Про це розповів заступник керівника Офісу президента Ігор Жовква в інтерв'ю Укрінформу.

"Прагнемо якнайшвидше завершити роботу над укладенням угоди про спільний прикордонний контроль. Упродовж декількох років Україна очікувала від Польщі проєкт нової угоди. Сподіваюся, що результати зустрічі президентів у Києві нададуть необхідного імпульсу для вирішення цього питання", – сказав він.

На думку Жовкви, це сприятиме розв'язанню проблеми черг на нашому кордоні, а також полегшенню процедури його перетину для наших громадян.

Він підкреслив, що розвиток прикордонної інфраструктури та збільшення пунктів пропуску між Україною та Польщею є нагальним завданням.

Так, він нагадав, що нині на державному кордоні з Польщею існують 8 автомобільних пунктів пропуску, й додав для прикладу, що перед вступом Польщі до Євросоюзу в 2004 році на польсько-німецькому кордоні, який є співставним за протяжністю з українсько-польським кордоном, функціонувало 48 пунктів.

Крім того, за його словами, лише в 4-х з існуючих 8-ми пунктів пропуску між Україною та Польщею запроваджено спільний прикордонний і митний контроль, та, враховуючи карантинні обмеження, реально не функціонує жоден спільний пункт пропуску.

"Таку ситуацію плануємо виправляти спільно з нашими польськими партнерами. Працюємо з метою збільшення як автомобільних, так і залізничних та пішохідних пунктів", – проінформував заступник керівника ОП.

Він підкреслив, що у планах наразі відкриття нового пункту «Нижанковичі-Мальховіце».

Жовква зазначив, що цей проєкт є в процесі реалізації польською стороною, а Україна також зацікавлена у створенні пунктів пропуску «Лубня-Волосате» та «Адамчуки-Збереже».

Раніше Ігор Жовква сказав, що візит Дуди в Україну підтвердив стратегічне партнерство між країнами.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: