fbpx
Сьогодні
12:11 16 Жов 2020

Заступник Єрмака сказав, що візит Дуди в Україну підтвердив стратегічне партнерство між країнами

фото: Офіс президента

Дружня тональність переговорів між Володимиром Зеленським та Анджеєм Дудою під час його візиту до України та посилена увага обох країн до практичної складової співпраці свідчать про справжнє перезавантаження двостороннього діалогу.

Про це заявив заступник керівника Офісу Президента Ігор Жовква в інтерв'ю «Укрінформу».

«Основний і беззаперечний позитив візиту – підтвердження стратегічного партнерства України та Польщі. Це означає, що Київ і Варшава налаштовані на співпрацю з широкого спектру питань у політичній, безпековій, торговельно-економічній, енергетичній, культурно-гуманітарній та іншій сферах», – зазначив він.

Ігор Жовква зауважив, що наміри двох держав зафіксовані у спільній заяві Володимира Зеленського та Анджея Дуди.

Заступник Єрмака очікує, що за результатами зустрічей та переговорів з польськими партнерами будуть зафіксовані відчутні зміни у наповненні двостороннього діалогу, пожвавлення у сферах торгівлі та інвестицій, просування у вирішенні питань, які упродовж років залишалися «на паузі».

За його словами, реалізації цих завдань має сприяти й регулярна діяльність Консультаційного комітету президентів України та Польщі на рівні дипломатичних радників глав держав.

Жовква планує до кінця року відвідати Варшаву, де має відбутися чергове засідання Консультаційного комітету, на якому буде узгоджений календар першочергових заходів політичного діалогу та визначений алгоритм виконання рішень президентів України та Польщі.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: