fbpx
Сьогодні
23:55 15 Жов 2020

З "Укроборонпрому" планують зробити 2 великих холдинги: космічний та оборонний, - Уруський

Понад 60 підприємств концерну "Укроборонпром" у процесі трансформації можуть бути реорганізовані в дев'ять холдингових компаній: шість увійдуть до складу майбутнього холдингу "Оборонні системи України", три – до "Аерокосмічних систем"

Про це повідомила пресслужба концерну з посиланням на віце-прем'єра – міністра з питань стратегічних галузей промисловості Олега Уруського.

"Немає ніякої битви між "Укроборонпромом" і Мінстратегпромом, яке відповідає за держполітику оборонно-промислового комплексу. Усі розуміють, що УОП потрібно реформувати: частину підприємств, які втратили зв'язок з оборонною промисловістю, потрібно передати на приватизацію до Фонду держмайна, решта складуть основу дев'яти холдингових компаній за напрямами: шість із них увійдуть до складу майбутнього холдингу під робочою назвою "Оборонні системи України", а три – до "Аерокосмічних систем", – сказав Уруський.

В. о. гендиректора ДК "Укроборонпром" Ігор Фоменко відзначив три ключові пріоритети роботи "Укроборонпрому".

"По-перше, це своєчасне забезпечення сил безпеки та оборони якісним озброєнням і військовою технікою та повне і своєчасне виконання держоборонзамовлення-2020, експортних контрактів, а також збільшення обсягів та підвищення якості продукції і послуг. По-друге, розвиток та модернізація підприємств оборонної галузі шляхом корпоратизації і трансформації в співпраці з Мінстратегпромром. По-третє, зробити підприємства концерну привабливим роботодавцем для залучення інженерних талантів та молодих конструкторів", – сказав Фоменко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: