fbpx
Сьогодні
23:20 15 Жов 2020

Укравтодор заявив про розірвання контракту з китайським підрядником, який ремонтував дорогу в обхід Житомира

Фото: ukravtodor.gov.ua

Через порушення умов контракту, низькі темпи та погану якість робіт Укравтодор ініціював розірвання контракту з китайською компанією Sinohydro Corporation Limited

Про це повідомляє пресслужба  Укравтодору.

"З листопада 2017 року на дорозі М-06 працює китайська компанія Sinohydro Corporation Limited. За контрактом компанія зобов'язалася реконструювати 22 км дороги до червня 2020 року. Через порушення умов контракту, низькі темпи та якість робіт Укравтодор ініціював розірвання контракту", – йдеться в повідомленні.

Так, реконструкція здійснюється в рамках проєкту "Укравтодору", Європейського банку реконструкції і розвитку (ЄБРР) та Європейського інвестиційного банку (ЄІБ) – "Пан'європейські коридори"/ Європейські дороги України II".

"Розірвання відбувається на підставі загальних умов контракту, зокрема: підрядник не продовжив терміну дії забезпечення виконання контракту; підрядник не дотримується обіцянок щодо необхідності виправлення результатів робіт; підрядник без розумних пояснень не подовжує роботи відповідно до умов контракту", – повідомляє пресслужба.

Укравтодор заявив про розірвання контракту з китайським підрядником, який ремонтував дорогу в обхід Житомира

Фото: ukravtodor.gov.ua

Зазначається, що серед конкретних прикладів робочого браку – руйнування цементобетонного покриття. За висновком компанії технагляду IRD ENGINEERING S.R.L., руйнування виникли внаслідок недотримання підрядником методології проведення будівельних робіт.

За даними Укравтодору, технагляд також виявив й інші порушення, що стосуються облаштування асфальтобетонного покриття та зведення штучних споруд.

В Укравтодорі також повідомили, що відповідно до останньої програми робіт (від 25 травня 2020 року), станом на початок жовтня відсоток виконання будівельних робіт підрядником має становити близько 80%. Фактичне виконання – 49,17%, при цьому з них велика частина містить серйозні зауваження щодо якості виконання.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: