fbpx
Сьогодні
22:37 15 Жов 2020

У РНБО розповіли про загрозу вторгнення РФ

Для Росії не буде проблеми розпочати повномасштабну агресію проти України, проте величезні втрати на Донбасі розхитають ситуація в самій РФ, як це було під час Чеченської війни.

Про це заступник секретаря Ради національної безпеки та оборони генерал ЗСУ Сергій Кривонос розповів в ефірі "Обозревателя".

Генерал визнав, що військово-технічний потенціал Росії значно більший за український, але зауважив, що на цій війні не стоїть питання кількісного і якісного співвідношення.

Якщо порахувати кількість зброї і кількість військовослужбовців у ЗСУ і збройних силах РФ, є досить велика різниця. Але є одне "але". Українська армія має чудовий бойовий досвід, який набула за шість з половиною років війни. Окрім того, в українській армії служать мотивовані військовослужбовці, каже Кривонос.

"Не є проблемою для росіян ментально почати повномасштабну агресію проти нашої країни. Але вони розуміють, що величезна кількість втрат, які отримають їхні збройні сили, це потік трун, які підуть в Російську Федерацію. Згадаймо 1994-96 роки. Що тоді дестабілізувало ситуацію в РФ? Чеченська війна. Сотні, тисячі трупів російських солдатів, яких привозили додому, тоді дуже розхитали ситуацію. І вони розуміють загрозу цього", – підкреслив заступник секретаря РНБО.

Тому, на його думку, завдання росіян – зробити так, щоб українці самі себе дестабілізували, а Москва б на цьому тлі домагалася скасування санкцій, запроваджених Заходом проти Росії за окупацію частини Донбасу і анексію Криму.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: