fbpx
Сьогодні
17:00 15 Жов 2020

Нардеп від "Слуги народу" дав відповіді на "5 питань Зеленського"

Народний депутат із фракції «Слуга народу» Олександр Качура розповів, як він ставиться до двох питань з опитування, оголошених президентом Володимиром Зеленським, та ще трьох, які з'явилися в ЗМІ.

Про це пише "Україна 24".

«Я обов'язково прийму участь в опитуванні. Я для себе визначився ще раніше, я прочитав багато аналітичних статей успішних кейсів, коли території, які страждали від агресії в інших країнах, руйнувались – вони за допомогою таких економічних зон відновлювалися. Нам треба зробити сприятливі умови, щоб розвивався регіон, який постраждав. Якщо буде підконтрольна територія розвиватися, то ми швидше зможемо інтегрувати непідконтрольну територію і повернути її. Якщо говорити щодо першого питання (президента – ред.), я вважаю це абсолютно доцільним. На жаль, у нас надвисокий рівень корупції, тому треба вводити жорсткі міри хоча б на тимчасовій основі. Ми рахували з юристами щодо значних корупційних злочинів (за які треба давати довічне – ред.), це будуть значні суми – від 7,5 млн грн», – заявив нардеп.

На питання ведучого, чи треба скоротити кількість народних депутатів до 300, Качура відповів ствердно.

«Я вважаю, що це правильно. І ми вже розпочали процес скорочення кількості народних депутатів. Я вважаю, що краще хай буде 300 спартанців, ніж 450 дармоїдів. Ми виконуємо в цьому випадку волю народу. Я не знаю чи буде (в опитуванні президента – ред.) стояти це питання, але запит в суспільстві на це є», – зазначив політик.

Питання про дозвіл на вживання канабісу у медичних цілях нардеп назвав «складним питанням».

«У нас є цілий тіньовий ринок. Я знаю деякі випадки, коли це необхідно для окремих категорій громадян, це дуже спрощує їх життя, біль. Треба підходити обережно до цього питання і пояснювати людям, що це таке і для чого потрібно. На мій погляд, це питання зараз не на часі. В цьому році точно», – розповів Качура.

Питання про те, чи підтримуєте ви право України на використання гарантій безпеки, визначених Будапештським меморандумом він назвав «риторичним».

«Зараз те, що було начебто в якихось телеграм-каналах… Поки що немає питань, озвучених президентом. Тільки він буде озвучувати питання, які у нього є. А ті питання, які озвучені (15 жовтня – ред.), вони не зовсім, на мій погляд, можуть відповідати тим питанням, які озвучує президент», – наголосив нардеп.

Нагадаємо, Разумков пояснив, що коштів на опитування в день виборів не виділяли, а ЦВК не може його проводити.

У "Слузі народу" пояснили, що до опитування 25 жовтня залучать волонтерів, а не ЦВК.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: