fbpx
Сьогодні
11:10 15 Жов 2020

Адвокат ексміністра-втікача Клименка погрожує подати в суд на "Рубрику" через розслідування Бігуса про Дубінського

Соратник Віктора Януковича, ексміністр доходів і зборів Олександр Клименко погрожує подати до суду на "Букви" через розслідування журналістів Bihus.Info. про народного депутата від партії "Слуга народу" Олександра Дубінського.

Про це йдеться в листі, яке надійшло на електронну пошту редакції "Рубрики" від адвоката Юрія Захарченка, який діє в інтересах Олександра Клименка.

Нагадаємо, 2 жовтня "Рубрика" опублікувала розслідування журналістів Bihus.Info про те, як нині народний депутат Олександр Дубінський, а раніше журналіст, у 2014 році був автором фейку "Повії на Майдані", знятого для соратника Януковича, екс-міністра доходів і зборів Олександра Клименка. За такий сюжет йому мали заплатити від 3 до 15 тисяч доларів.

У розслідуванні зазначається, що будучи журналістом, Дубінський, можливо, листувався з цивільною дружиною Клименка та очільницею холдингу "Вісті" Ольгою Семченко, а також – з колишнім головним редактором "Вістей" Ігорем Гужвою. Разом вони планували створення і розкрутку фейків, які б могли дискредитувати події, що відбуваються в той час на Майдані. Одним з найбільш "яскравих" фейків був спродюсований сюжет про повій на Майдані, які нібито обслуговують протестантів і, зокрема, представників партії "УДАР".

Адвокат заявляє, що інформація не відповідає дійсності.

"Клименко О. В. чи будь-хто за його дорученням ніколи не співпрацював з Дубінським О. А.; Клименко О. В. не виступав замовником матеріалів з дискредитації "Революції Гідності" та не фінансував з цього приводу інформаційні кампанії. Наведена у відеоролику інформація не відповідає дійсності та є недостовірною", – йдеться в листі.

Зазначаєтья, що "відео-ролик під назвою "Дубинский: розцінки на війну з Майданом" переслідує мету схилити громадськість до думки про те, що Клименко О.В. причетний до тих негативних обставин, описаних у Відеороліку, внаслідок чого у широкого кола осіб складається негативне уявлення про особисті та професійні якості Клименка О.В."

Адвокат вимагає "негайно видалити недостовірні твердження про Клименка у поширеній статті, які порушують його право на повагу до честі та гідності й право на недоторканність ділової репутації". У разі відмови видалення та спростування інформації про Клименка адвокат погрожує судом.

Адвокат зазначив, що відповідну претензію було направлено на адресу редакції "Bihus.Info" з вимогою спростування недостовірної інформації.

Також редакція "Букви" заявила, що отримала такий же лист.

У свою чергу керівник проєкту Bihus.info Денис Бігус, до якого #Букви звернулися за коментарем зазначив, що не отримував листів від адвокатів щодо розслідування про Дубінського.

На запитання, чи готова редакція "Bihus.Info" захищатися у суді і довести правдивість інформації про діяльність Дубінського і Клименка, Бігус відповів, що готовий.

"Якщо ми щось публікуємо, ми точно готові захищатись", – коротко резюмував керівник проєкту Bihus.info.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: