fbpx
Сьогодні
21:41 14 Жов 2020

Зеленський: Донбас – це вже точно про справжніх нас. Про наш вибір

Президент України Володимир Зеленський, який перебуває з робочою поїздкою на Донбасі, підкреслив, що саме тут вирішується шлях України та подякував захисникам

Про це він написав у своєму Телеграмі.

"Це дійсно круте місце, яке зробило нас сильними. Рішучими. Впевненими у своїх силах. Тими, хто має право на власне місце на глобальній шахівниці. Велику ціну ми заплатили за цю силу.

Донбас – це вже точно про справжніх нас. Про наш вибір. Про ті самі «червоні прапорці», за які нація вже ніколи не зайде. Про цінності, які не на словах, а… кров'ю.

Саме сьогодні, у День захисника України, говорячи про нашу державність, маємо говорити перш за все про Донбас. Саме тут відчуваєш, якої сили історичний виклик постав перед країною з початком війни. І що ми цей виклик не просто прийняли. Саме тут важливо бути у такий день. Хоча в будь-який день для мене велика честь – бути серед цих хлопців і дівчат.

Наші захисники й захисниці вже сьомий рік бездоганно виконують свій обов'язок. Завдяки їхній відданості, сміливості та розумінню, що саме ми – на стороні добра, у нашої держави є особливе місце в історії. А нинішня багатоденна тиша – це прямий наслідок саме сили та волі наших військових.

Зеленський на Донбасі в ООС

Подивіться, скільки народів у світі лише мріють про свій власний шлях. Про імена героїв, які закарбують в анналах історії людства. Про право на велику гордість за те, що ти – частина сім'ї, яка може і вміє захищати своє право на життя. Українцям – вдалося. Саме на Донбасі це вирішилось. Ні, це досі вирішується тут.

Тож просто дякую кожному захиснику і кожній захисниці нашої держави! Те, що ви зробили, – безцінне. І країна саме з такими захисниками завжди матиме свій історичний шанс. Повірте, ми його точно використаємо. Попри спротив «старого світу».

Ваша сила дає нам змогу бути впевненими під час дуже важких переговорів. Ваша сила – це повна тиша по всій лінії фронту. Ваша сила – запорука того, що Україна поверне всі свої тимчасово окуповані території в родину. Інакше ніяк. Кров героїв – дуже дорога річ у цьому світі, щоб ми не отримали компенсації.

Слава кожному з вас! Слава Україні!"

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: