fbpx
Сьогодні
22:13 14 Жов 2020

Україна та ЄС починають консультації про зміни Угоди про Асоціацію

English version here

Україна і Європейський Союз наступного тижня розпочнуть перші консультації щодо відновлення Угоди про асоціацію та зону вільної торгівлі.

Про це повідомила віцепрем'єрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанишина, передає Суспільне.

За її словами, під час саміту Україна-ЄС, який відбувся 6 жовтня в Бельгії, сторони погодилися відновити угоду про асоціацію. Київ хоче оновити документ, щоб, перш за все, збільшити поставки українських товарів на європейський ринок.

"На моєму рівні, на рівні представництва ЄС в Україні. Ми обговоримо той документ, який був переданий під час саміту. І визначимо елементи подальшого діалогу: на якому рівні буде відбуватися діалог, з яких частин він буде складатися, якого результату ми досягаємо до грудня цього року. І, відповідно, хто буде лідером цього процесу з європейського боку", — зазначила віцепрем'єрка у відповідь на питання, на якому рівні мають відбутися перші консультації.

Вона додала, що "це оновлення умов торгівлі, перегляд митних ставок, які застосовуються для торгівлі певними товарами, збільшення або скасування квот".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: