fbpx
Сьогодні
13:28 14 Жов 2020

Саакашвілі сказав, що голова Держгеонадр саботує реформу відомства: в чому справа

Фото Reuters

Голова виконкому Нацради реформ Міхаїл Саакашвілі заявив, що керівник Державної служби геології та надр Роман Опімах саботує реформу відомства та підмінив відповідний законопроєкт.

Про це Саакашвілі повідомив у Facebook.

Саакашвілі пише, що на другому засіданні Нацради Офіс простих рішень представив комплексну реформу надрокористування, яка мала змініти правила гри, і знищити корупційну складову, проте чиновники Держгеонадр не погодились на деякі зміни.

"Наприклад служба геології та надр вважає, що:

  1. Можливість виносити родовища на аукціон в один клік — не потрібна;
  2. Не потрібно обмежувати термін призначення дати аукціону протягом 20 днів, щоб процедуру не затягували на роки;
  3. Не потрібно не тільки скасовувати функції контролю (наприклад, оцінка шкоди навколишньому середовищу), але і треба ввести нові способи "кошмарити" бізнес без рішення суду!
  4. Ніякої прозорості з правом користування землею, щоб зруйнувати наявні схеми;
  5. Ну, і, звичайно ж, платити за "сплячі ліцензії", які фактично використовують для "бронювання" ділянок теж не потрібно", – пише Саакашвілі.

Проте, в результаті тривалих дискусій стейкхолдерів вдалося переконати,і згодом реформу підтримав президент, уряд та очільники комітетів Ради, пише Саакашвілі. 

Під час реєстрації документу у Раді виявилось, що законопроєкт про реформу відомства, який відображає позиції Держгеонадр вже існує під виглядом узгодженої реформи з президентом.

"Яке ж було наше здивування, коли виявилося, що цей законопроєкт вже зареєстрований..виявилося, що це далеко не затверджена президентом і урядом реформа, а слово в слово та позиція, яку лобіювала Служба геології", – пише Саакашвілі.

За його словами, голова Держгеонадр Опімах особисто пояснював важливість цього законопроєкту нардепам, використовуючи аналітичну записку Офісу і акцентуючи увагу на тому, що це і є реформа, представлена ​​на Нацраді.

"Якесь відверто примітивне і незграбне шахрайство. Невже пан Опімах і справді думав, що це залишиться непоміченим? Чи головне відпрацювати отримані від покровителів кошти, а результат вже не грає ролі.

… Зараз ми разом з головою профільного комітету ВРУ, Олегом Бондаренко, який був максимально залучений в розробку концепції, будемо подавати альтернативний законопроєкт з реформою, за яку проголосувала Нацрада, але ситуація, по-моєму, кричуща", – резюмує голова виконкому Нацради реформ. 

📌 Почему «буксуют» реформы в Украине? Конкретный пример.На втором заседании Нацрады мы представили комплексную реформу…

Gepostet von Mikheil Saakashvili am Dienstag, 13. Oktober 2020

Депутат СН, член комітету Ради з питань екологічної політики та природокористування Павло Якименко відповів на звинувачення секретаря виконавчого комітету Національної ради реформ Міхеіла Саакашвілі.

Свою позицію Якименко озвучив у Фейсбуці.

"Ми спільно з колегами, фахівцями, профільним Міністерством, надрокористувачами та Держгеонадрами вже давно займалися підготовкою якісних змін, обговорювали сценарії, ризики, прогнози і вивели найбільш прийнятну в наших реаліях концепцію", – написав він.

Якименко розкритикував зміни до закону про використання надр, які пропонує Нацрада реформ. Але зазначив, що автори зареєстрованого законопроєкту відкриті для діалогу і готові працювати над реформою "спільно з усіма фахівцями, які хочуть дійсно змінити цю галузь".

С удивлением прочел пост Michail Saakashvili на тему «почему буксуют реформы в Украине». В качестве примера он…

Gepostet von Павел Якименко am Mittwoch, 14. Oktober 2020

Якименко підтримав його колега по партії і комітету Олександр Мариковський.

"Пану Міхеілу не сподобалося, що депутати, які по закону мають законодавчу ініціативу, не погодили цю ініціативу з @Все очень просто (це бренд реформ від Міхо)", – написав він.

Мариковський пропонує Саакашвілі попросити когось із депутатів внести альтернативний законопроєкт. "Тут якраз і з'ясуємо суть реформи і її справжню якість", – зазначив він.

Учора Mikheil Saakashvili в своєму повідомленні назвав групу депутатів Слуга Народу, включаючи мене — «дрібними…

Gepostet von Oleksandr Marikovski am Mittwoch, 14. Oktober 2020

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: