Новини

Разумков пояснив, що коштів на опитування в день виборів не виділяли, а ЦВК не може його проводити

Додаткових коштів для проведення в день місцевих виборів опитування, ініційованого Володимиром Зеленським, не передбачено.

Про це сказав голова Верховної Ради Дмитро Разумков журналістам.

"Станом на сьогодні, наскільки я пам'ятаю… додаткових коштів для проведення якихось опитувань, не передбачено… Законів не було ухвалено, які дозволяли б проводити це саме Центральній виборчій комісії. Проводити їх на виборчих дільницях, зі свого минулого я пам'ятаю, також навряд чи буде можливо. Це може відбуватися за межами виборчої дільниці".

Разумков наголосив, що державний бюджет України й ухвалені зміни до нього не передбачають коштів на проведення опитування.

"Якщо ми говоримо про кошти державного бюджету та зміни до держбюджету, такі питання не виносилися. Станом на сьогодні ініціатив, які були б зареєстровані як зміни до головного бюджету немає, тому я думаю, що це будуть якісь інші шляхи вирішення питань для його фінансування. Які? На жаль, я відповісти не можу", – сказав спікер парламенту.

На його думку не йдеться про так звані "репетиції" референдуму.

"Це не може бути репетицією, тому що референдум це чітко визначений законом захід. Станом на сьогодні у нас є закон про народовладдя, який в подальшому і буде визначати, згідно яких норм законодавства будуть відбуватися референдуми", – сказав Разумков.

Він зазначив, що порівнювати запропоноване опитування з референдумом некоректно, оскільки тоді "будь який екзитпол можна порівнювати з референдумом, будь яке опитування, яке відбувається також можна порівнювати з референдумом, і я не зовсім розумію, на якій території це буде відбуватися, якими силами, скільки буде задіяно учасників процесу, скільки буде опитано", – сказав Разумков.

Також він додав, що навіть у випадку, якщо Рада розгляне можливість надати ЦВК повноваження проводити опитування громадської думки, до 25 жовтня введення в дію таких змін неможливе.

"Якщо ми говоримо про зміни до закону про ЦВК, давайте будемо йти за регламентом. Якщо навіть це питання якимось чином буде розглядатися, то до виборів 25 жовтня, щоб цей закон вступив в силу, я думаю це неможливо", – сказав Разумков.

13 жовтня президент України Володимир Зеленський оголосив про проведення в країні в день голосування на місцевих виборах 25 жовтня всенародного опитування, на якому громадянам буде запропоновано відповісти на п'ять запитань.

Свіжі дописи

  • Новини

Посилення ППО України: Науседа та Шольц в Литві обговорили низку питань

У Литві канцлер ФРН Олаф Шольц та президент Литви Гітанас Науседа обговорили низку питань, зокрема… Читати більше

Monday May 6th, 2024
  • Новини

За кордоном громадянам України знову почали видавати готові паспорти

Поки що у тестовому режимі закордонні підрозділи державного підприємства "Документ" відновили видачу готових документів українцям.… Читати більше

Monday May 6th, 2024
  • Новини

Розвідка розповіла деталі про російський катер, який вдалося знищити в окупованому Криму

Знищеним воїнами ГУР МО швидкісним катером армії російської федерації у тимчасово захопленому Криму виявився російський… Читати більше

Monday May 6th, 2024
  • Новини

На війні проти рф загинув 2-разовий чемпіон Європи з важкої атлетики Пєлєшенко

У неділю, 5 травня, загинув на фронті під час виконання бойового завдання 2-разовий чемпіон Європи… Читати більше

Monday May 6th, 2024
  • Новини

Глава Єврокомісії зустрілась із Сі Цзіньпінем у Парижі: говорили про Україну та ядерні амбіції рф

Президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн провела зустріч із главою Китаю Сі Цзіньпінем у… Читати більше

Monday May 6th, 2024
  • Новини

В Україні випустили освітній серіал про правила коректної комунікації з військовими й ветеранами

В Україні випустили серіал під назвою «Люди з досвідом війни. Гідність. Взаємодія» про те, як… Читати більше

Monday May 6th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.