fbpx
Сьогодні
18:12 14 Жов 2020

Путін вирішив зняти санкції з трьох українських підприємств: деталі

Російська влада зніме санкції з компанії «Брацлав», Барського машинобудівного заводу і Рубіжанського картонного комбінату — тепер вони зможуть поставляти свою продукцію до РФ. Не обійшлось без Медведчука.

Про це заявив президент Росії Володимир Путін.

Пропозицію зняти санкції з трьох українських підприємств вніс прем'єр-міністр Росії Михайло Мішустін, з ним погодився Путін.

Російський прем'єр нагадав, що за дорученням Путіна обговорив з депутатом від ОПЗЖ Віктором Медведчуком «прохання українських промисловців» щодо доступу на російський ринок деяких українських підприємств.

За словами Мішустіна, йдеться про підприємства, орієнтовані на експорт товарів до Росії. Путін погодився це зробити, але водночас заявив, що російські санкції були «лише відповіддю» на українські.

«Ми завжди готові до відновлення повноформатної взаємодії з Україною… Давайте вважатимемо, що це перший крок і жест доброї волі з нашого боку», — зазначив він.

Що це за підприємства?

Вінницька компанія «Брацлав» виготовляє сільськогосподарську техніку та обладнання, створює проєкти тваринницьких комплексів. На сайті компанії зазначено, що її партнерами у світі є 10 країн, серед яких Росія.

Барський машинобудівний завод (Вінницька область) — підприємство, яке виготовляє технологічне обладнання для різних галузей промисловості — від газових котлів до контейнерів для сміття. Зазначається, що завод має закордонних партнерів в декількох сусідніх державах, зокрема Росії.

Рубіжанський картонний комбінат (Луганська область) виготовляє картон для плоских шарів, папір для гофрування та гофрований картон. Власником комбінату є британська компанія DS Smith Plc, яка має свій бізнес і в РФ.

А що це були за санкції?

Наприкінці 2018 року Росія ввела санкції проти 322 українців та 68 юридичних осіб. Вони передбачають заморожування коштів, цінних паперів і майна, а також заборону на вивід капіталу з Росії. За словами тодішнього прем'єр-міністра РФ Дмитра Медвєдєва, це зробили у відповідь українським санкціям, які почали діяти проти росіян та їхніх компаній у травні 2018 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: