fbpx
Сьогодні
15:01 14 Жов 2020

Посли ЄС схвалили санкції проти 6 осіб через отруєння Навального

Комітет постійних представників ЄС схвалив санкції проти 6 фізичних осіб і 1 компанії у зв'язку з отруєнням російського опозиціонера Алексєя Навального.

Про це повідомив кореспондент Радіо Свобода Рікард Джозвяк у Twitter.

"Посли ЄС дали зелене світло санкціям щодо 6 осіб і 1 компанії, відповідальних за отруєння Алексєя Навального. Рішення має бути опубліковано в Офіційному журналі ЄС завтра" – написав він.

Нагадаємо, міністри закордонних справ країн ЄС досягли політичної домовленості з приводу санкцій у зв'язку з отруєнням Навального у понеділок, 12 жовтня.

Про отруєння Навального стало відомо 20 серпня. Йому стало зле під час перельоту з Томська в Москву. Літак здійснив термінову посадку в Омську, після чого російського опозиціонера госпіталізували в місцеву лікарню. Потім Навального евакуювали на лікування до Німеччини.
2 вересня уряд Німеччини заявило, що російського опозиціонера Олексія Навального отруїли нервнопаралітичну речовиною "Новічок".

При цьому Навальний заявив, що не сумнівається, що за його отруєнням стоїть президент РФ Володимир Путін.

Західні лідери вважають, що до отруєння причетні російські спецслужби. Російська сторона все відкидає.

Самого Навального виписали з клініки "Шаріте" після 32 днів лікування. Там його відвідала канцлер ФРН Ангела Меркель. Опозиціонер планує залишатися в Німеччині на час реабілітації.

 

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: