fbpx
Сьогодні
18:25 14 Жов 2020

В Україні у суботу пройде акція "мільйон дерев за добу"

У суботу, 17 жовтня, з 9:00 до 18:00 по всій території України проходитиме Акція з висадження 1 000 000 дерев у рамках глобального екологічного проєкту "Озеленення України".

Висаджування 1 млн дерев в Україні – це частина глобальної ініціативи з висаджування дерев у 100 країнах світу.

Організатори наголошують, що висадка дерев – це найпростіший і найдієвіший спосіб боротьби з кліматичними змінами, які відчувають всі.

Нагадаємо, 21 березня 2020 року в рамках екопроєкту "Озеленення України" у всій країні було заплановано висадити понад 1 000 000 дерев за одну добу і тим самим встановити рекорд України, проте через карантин акцію було перенесено на осінь.

Ця всеукраїнська акція, організована за спільної ініціативи Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України, Державного агентства лісових ресурсів України, Благодійної організації "Озеленення України".

Мінекології закликає долучитися до акції громадських активістів, тим самим підкреслюючи важливість таких ініціатив.

Долучитися до акції "Мільйон дерев за добу" можуть усі охочі.

Ще влітку 2019 року швейцарські вчені прийшли до висновку, що найефективніший спосіб боротьби з глобальним потеплінням – садити багато дерев. Згідно з підрахунками, трильйон посаджених дерев – достатня кількість для боротьби з цим явищем.

За словами вчених, місця для цього достатньо. На планеті вистачить місця, щоб засадити деревами 9 млн кв. км. Це можна порівняти з територією США.

За кілька десятиліть нові дерева могли б поглинути майже 750 млрд метричних тонн вуглекислого газу. Це дорівнює забрудненню атмосфери за останні 25 років. Позитивний ефект настане відразу – молоді дерева поглинають більше вуглекислого газу.

Думаєте, нереально посадити стільки багато дерев? В Індії в 2017 році за 12 годин посадили 66 млн дерев. В Ефіопії в 2019 році висадили 353 мільйонів дерев за 1 день.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: