fbpx
Сьогодні
Екорішення 20:54 14 Жов 2020

IKEA буде приймати свої старі меблі та давати за них гроші на нові

Шведський виробник меблів IKEA оголосив, що з кінця листопада почне приймати у своїх клієнтів старі меблі свого виробництва й даватиме за них купони на придбання нових меблів у своєму магазині. Так компанія хоче докластися до боротьби із засміченням довкілля.

Про це повідомляє BBC.

Як це працюватиме

Схема працюватиме так: спершу IKEA оцінює стан елементу умеблювання, який хоче повернути клієнт, після чого його потрібно доставити в крамницю у відділ повернення товарів у повністю зібраному вигляді — і вже там сторони узгодять остаточну його вартість.

Для меблів, які є «практично новими», компенсують 50% вартості; для меблів у «гарному стані» — 40%, а для «вживаних» — лише 30%. Компенсацію видаватимуть у вигляді ваучерів, якими можна буде розрахуватися в крамницях IKEA.

Повернути можна буде лише меблі, виготовлені IKEA, і передусім ті, де немає оббивки — приміром, книжкові полиці, стільці, столи, табурети тощо. Почнеться прийом уживаних меблів у 27 країнах 27 листопада — на так звану «чорну п'ятницю».

«Роблячи екологічно збалансоване життя простішим і доступнішим, IKEA сподівається, що ця ініціатива допоможе клієнтам протидіяти надмірному споживанню в цю "чорну п'ятницю" і в прийдешні роки», — йдеться в заяві компанії з нагоди оголошення ініціативи.

Не перша екологічна ініціатива IKEA

На початку жовтня IKEA оголосила, що планує до жовтня 2021 року повністю прибрати зі свого асортименту одноразові батарейки. У компанії визнали, що лужні батарейки впливають на екологію гірше ніж ті, що здатні перезаряджатися. Останні краще використовувати в побутових приладах.

За підрахунками компанії, якби всі її клієнти перейшли на акумуляторні батареї і перезаряджали їх хоча б 50 разів, об'єм відходів можна було зменшити на 5 тонн за рік. Однак в IKEA додають, що літій-іонні батареї все ж залишаться в асортименті на ті випадки, коли вони потрібні для роботи окремого продукту.

Довідка. IKEA — шведська корпорація, яка створює і продає меблі, кухонну техніку й аксесуари для дому. Її штаб-квартира розташована в Нідерландах. З 2008 року IKEA є найбільшим у світі меблевим продавцем. До 2030 року компанія планує стати повністю екологічно безпечним бізнесом, зокрема самостійно перероблювати власні продукти.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: