fbpx
Сьогодні
23:09 13 Жов 2020

У МВС припускають, що суд не визнає докази у "справі Шеремета"

Заступник очільника МВС Антон Геращенко наголошує, що тільки суд присяжних, який слухає по суті справу за обвинуваченням Андрія Антоненка, Юлії Кузьменко та Яни Дугар у вбивстві журналіста Павла Шеремета, може визнати їх не винними в інкримінованому їм злочині.

Як передає «Інтерфакс-Україна», в інтерв'ю "Громадському", відповідаючи на питання про те, чи допускає він, що Антоненко, Кузьменко і Дугар можуть бути невинними, заступник голови МВС сказав: "Я допускаю. У них є єдина можливість – це якщо суд під тиском, яке вони розганяють, визнає якісь докази такими, які не можна використовувати. Це їхня надія".

При цьому він пнаголосив, що, на його думку, «у слідства були всі права пред'являти їм підозри".

"Є брутальне терористичне вбивство… Ще раз хочу сказати: ми не вішали (провину – ІФ) на першого зустрічного-поперечного", – підкреслив Геращенко.

Також він вважає, що "ті, хто це організовував, навмисне підбирали саме таких виконавців, на яких складно подумати". За словами заступника міністра, слідство не могло не пред'являти підозра при наявності ряду доказів.

Геращенко нагадав, що підозру підписував прокурор Руслан Рябошапка.

"Пан Рябошапка знав про це підозрі. І якщо він був з чимось не згоден, то він міг, як генеральний прокурор, сказати: я скасовую це підозра", – додав Геращенко.

"Моя особиста версія, що замисел тих, хто це зробив – це розбурхати цивільне і громадську думку, повернути проти чинної влади, щоб повалити владу під час війни з державою-агресором. По аналогу справи Гонгадзе", – сказав заступник голови МВС.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: