fbpx
Сьогодні
16:23 13 Жов 2020

Польща та Україна підписали Меморандум про наміри співпраці між АМПУ та портом Гданськ

фото: Офіс президента

В Одесі у присутності Володимира Зеленського та Анджея Дуди підписали Меморандум про наміри між Державним підприємством «Адміністрація морських портів України» та Адміністрацією порту Гданськ.

Документ підписали виконувач обов'язків голови АМПУ Олександр Голодницький та голова правління Адміністрації порту Гданськ Лукаш Греінке на українсько-польському бізнес-форумі.

Анджей Дуда зауважив, що порт Гданськ – один з головних портів його країни, і польська влада має намір розвивати його й надалі.

«Сьогодні відповідним Меморандумом ми започатковуємо співробітництво в межах розвитку транспортного коридору Гданськ – Чорне море. Це сприятиме збільшенню обсягів торгівлі між нашими країнами та підтримці транспортного ринку. Крім того, Меморандум дозволить максимально розширити географію контейнерних перевезень з Китаю через Україну до Польщі в Європу та у зворотному напрямку, здійснювати їх у різний спосіб, різними видами транспорту без зупинок. А цифрові коридори стануть нам у допомозі, щоб реалізувати цей потенціал на найвищому рівні», – прокоментував підписання міністр інфраструктури України Владислав Криклій.

Реалізація Меморандуму сприятиме розвитку та поглибленню співпраці між українськими портами на Чорному морі й найбільшим польським глибоководним портом на Балтійському морі – Гданськом.

Згідно з документом, сторони мають посилювати співпрацю щодо розвитку інтермодального транспорту та ефективного використання логістично-транспортного коридору, який поєднує Чорне та Балтійське моря.

Інтермодальні перевезення— це змішані перевезення «від дверей до дверей», що підготовлюються і виконуються під єдиним керівництвом одного центру. Її організатор на всіх етапах розробки і здійснення перевізного процесу цілеспрямовано погоджує дії всіх сторін, що беруть участь у ньому: вантажовласників, перевізників і перевізних комплексів — в інтересах прискорення перевезення товарів і зниження сукупних витрат на їхнє перевезення.

Крім того, планується залучити Україну до реалізації Польщею масштабних інфраструктурних регіональних проектів. Йдеться, зокрема, про будівництво Центрального комунікаційного порту (CPK), Via Carpatia, Via Baltica та Rail Baltica, а також у цілому ініціативи «Трьох морів».

Це створить для України додаткові можливості використання свого географічного положення у сфері морських, залізничних та автомобільних перевезень у контексті європейської мережі TEN-T, «Шовкового шляху» та транспортування товарів з Європи до Азії і у зворотному напрямку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: