fbpx
Сьогодні
14:01 13 Жов 2020

Глава МЗС пояснив, що Україна щодо білоруських санкцій діятиме узгоджено з ЄС

Фото Reuters

Україна приєднається до вже запроваджених Європейським Союзом санкцій проти білоруських чиновників, причетних до фальсифікації результатів президентських виборів, і розгляне можливість приєднання до нових після завершення відповідної процедури в ЄС.

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба на брифінгу.

«Наша позиція щодо Білорусі з першого дня початку цієї кризи є послідовною і чіткою, ми приєдналися до відповідних заяв Європейського Союзу. Що стосується тих санкцій, які вже були запроваджені, ми приєднаємося до них. Що стосується будь-яких нових санкцій, то ми будемо діяти за узгодженим алгоритмом, тобто спочатку Європейський Союз ухвалює санкції, а потім ми розглядаємо питання про приєднання до них», – сказав Кулеба.

За його словами, питання Білорусі є чудовим прикладом того, як працює передбачена Угодою про асоціацію конвергенція зовнішніх політик ЄС та України, «коли ми дійсно виступаємо єдиним фронтом з найбільш болючих питань».

Високий представник ЄС Жозеп Боррель під час пресконференції за підсумками Ради міністрів закордонних справ ЄС у Люксембурзі 12 жовтня заявив, що Євросоюз дійшов політичної згоди щодо необхідності розширення санкцій проти білоруських чиновників, причетних до фальсифікації результатів президентських виборів в Білорусі, та готовий доповнити перелік новими особами, включаючи Олександра Лукашенка.

У Білорусі не вщухають протести проти фальсифікації результатів президентських виборів 9 серпня. Олександр Лукашенко, легітимність якого не визнають країни ЄС і Україна, 23 вересня «вступив» на посаду на новий термін під час закритої від суспільства інавгурації.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: