fbpx
Сьогодні
22:15 13 Жов 2020

Дуда пояснив, чому потрібно якнайшвидше закінчити війну на Донбасі

Фото ОПУ

Польща порушує питання необхідності деокупації Донбасу та Криму на всіх важливих міжнародних майданчиках. Це має дуже велике значення для відновлення територіальної цілісності України.

Про це заявив Президент Володимир Зеленський у спільному з Президентом Польщі Анджеєм Дудою інтерв'ю для українських і польських ЗМІ в Одесі.

Анджей Дуда додав, що, на думку багатьох експертів, атака Російської Федерації на Україну відбулася для того, щоб перешкодити вступу нашої країни до НАТО та ЄС.

Президент Польщі зазначив, що з початком російської окупації Донбасу та Криму відбулося глибоке порушення міжнародного законодавства. І війна закінчиться тоді, коли Україна поверне повний контроль над своїми законними кордонами – в Криму та Донецькій і Луганській областях.

«Це основна умова, й цього має вимагати вся міжнародна спільнота», – сказав він.

Також він пояснив, чому потрібно якнайшвидше закінчити війну на Донбасі.

За словами Анджея Дуди, не можна допускати, щоб у центрі Європи зберігався багаторічний заморожений конфлікт, адже він може розгорітися знову.

«Треба дуже твердо ставити питання. Ця агресія має бути завершена. А міжнародно визнані державні кордони України мають бути повернуті», – наголосив Президент Польщі.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: