fbpx
Сьогодні
11:58 12 Жов 2020

Зеленський вважає, що і Трамп, і Байден підтримують Україну

Президент Володимир Зеленський вважає, що обидва кандидати у президенти США підтримують Україну, та відкидає вплив України на вибори у Сполучених Штатах.

Про це президент сказав у інтерв'ю програмі BBC Hard Talk.

Зеленський відповідав на запитання ведучого, чи дійсно він хоче, аби на цих виборах переміг Джо Байден –  з огляду на минулий тиск Трампа та його коментарі про Україну.

"Що стосується коментарів пана Трампа, він така людина. Ми чуємо багато його коментарів з різних тем, але я знаю, що він особисто підтримує Україну", – сказав Володимир Зеленський.

Він підкреслив, що аналогічна позиція щодо України в суперника Трампа на виборах Джо Байдена.

"Я з ним (Байденом – Ред.) не спілкувався особисто ніколи – але я чув, він не раз говорив, що ми будемо допомагати Україні, й багато політиків Америки говорили: попри те, хто буде президентом, сам напрямок – Сполучені Штати нас підтримують", – додав глава держави.

Він також відзначив, що Україна має двопалатну підтримку Конгресу США.

"Тому я не граюсь у ті чи інші такі, знаєте, дрібні речі, які можуть вплинути як на вибори в США, так потім і на те, що відбувається в моїй країні. На відмову військової підтримки чи підтримки стратегічного партнера, чи підтримки у плані санкційної політики. Тому я в це не граюсь і ніколи не буду гратися – вони окрема країна", – підкреслив український президент.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: