fbpx
Сьогодні
20:31 12 Жов 2020

Зеленський прокоментував пропозиції Росії внести зміни до Конституції України

Президент України Володимир Зеленський наголошує, що зміни до Конституції України щодо особливого статусу окремих районів Донецької та Луганської областей, про які говорить Російська Федерація, на сьогодні неможливі, а контроль над кордоном із РФ на Донбасі неправильно передавати Україні після проведення виборів в ОРДЛО.

Про це пише ВВС.

"Що стосується тих розбіжностей, які є і у мене, і в нашому суспільстві, про те, що підписав пан Порошенко – так, вони є, і всі знають, і пані Меркель, і Путін, я йому неодноразово відкрито говорив: ні, будуть умови, будуть особливі умови, закон про особливий статус – це зміни до Конституції відповідно до децентралізації. Воно все має бути, я з цим згоден, але зміни до Конституції, ті, яких вони хочуть, вони на сьогодні неможливі", – сказав він в інтерв'ю програмі HARDtalk на ВВС.

Зеленський зазначив, що передача кордону українській владі на Донбасі після виборів в ОРДЛО – це неправильно.

"Ми не можемо забезпечити вибори там. Ніхто зі спостерігачів не приїде. Хто приїжджатиме на ту частину і проводитиме там вибори, якщо там є озброєні люди? Всі це розуміють. Але ми йдемо за Мінськом. Так, є таке, що треба, щоб Мінськ був трохи гнучкішим. Ви розумієте, що минув час…", – зазначив він.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: