fbpx
Сьогодні
19:26 12 Жов 2020

Шмигаль провів зустріч з Дудою: про що домовились

Прем'єр-міністр України Денис Шмигал провів зустріч з президентом Польщі Анджеєм Дудою.

Про це він написав у Facebook.

"Відзначили важливість новоствореної тристоронньої платформи — "Люблінського трикутника". Запропонував пану Анджею Дуді розширити її формат із можливістю залучення глав урядів України, Польщі та Литви. Обговорили важливі напрямки співпраці між країнами. Торкнулися питань торгово-економічного, енергетичного, військового партнерства. Окремо зупинилися на співпраці в транспортній галузі", — пише Шмигаль.

Шмигаль провів зустріч з Дудою: про що домовились

Також, він закликав  польських колег долучатися до реалізації спільних інфраструктурних проєктів в Україні. Зокрема, будівництва автобанів.

"Це буде наступний крок Уряду в межах програми Президента "Велике будівництво". Сподіваюся, що вже з наступного року разом із Польщею ми зможемо почати реалізацію першого такого проєкту — продовження на територію України автомагістралі А4″, — підкреслив Шмигаль.

Шмигаль провів зустріч з Дудою: про що домовились

У цьому контексті він звернувся до пана Анджея Дуди із проханням збільшити квоти для українських перевізників, що дасть можливість нашим підприємцям укладати нові контракти з іноземними партнерами та залучати в Україну більше інвестицій.

"Окремо вдячний Президенту Польщі за підтримку в питанні приєднання України до міжнародної ініціативи "Тримор'я". Це дійсно важливий формат для економічного й інфраструктурного діалогу між країнами-членами Європейського Союзу. І долучення до цієї співпраці — один з наших міжнародних пріоритетів.

Шмигаль провів зустріч з Дудою: про що домовились

Під час зустрічі Анджей Дуда запевнив, що Польща залишається надійним партнером України та й надалі всебічно сприятиме нашим євроінтеграційним та євроатлантичним прагненням. Вдячний нашим сусідам за незмінну й непохитну підтримку суверенітету й територіальної цілісності України", — резюмує Шмигаль.

Шмигаль провів зустріч з Дудою: про що домовились

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: