fbpx
Сьогодні
09:57 12 Жов 2020

Шкарлет пообіцяв не виселяти студентів з гуртожитків через коронавірус

Фото: LB.ua

Т.в.о міністра освіти та науки Сергій Шкарлет запевнив студентів, що їх не будуть примусово виселяти з гуртожитків, водночас будуть надані рекомендації щодо від'їзду з гуртожитків додому, а адміністрації ЗВО мають зберегти за студентом місце в гуртожитку та перерахувати плату.

Про це він написав в Телеграмі.

"Вельмишановні студенти! Запевняю, що ніхто не буде примусово виселяти вас із гуртожитків (і я обов`язково буду наголошувати щодо цієї позиції на засіданнях комісії ТЕБ та НС і уряду). Хоча саме гуртожитки сьогодні є одним із місць потенційної небезпеки поширення коронавірусу", – написав Шкарлет.

Він наголосив, що МОН нададуть рекомендації щодо від'їзду з гуртожитків додому (окрім дітей-сиріт; дітей, позбавлених батьківського піклування; студентів з тимчасово окупованих територій, червоних карантинних зон та інших). Водночас Шкарлет наголосив, що адміністрації ЗВО (заклади вищої освіти) будуть зобов'язані зберегти місце проживання студента у гуртожитку та обов'язково перерахувати сплачені за гуртожиток кошти (у разі виїзду з гуртожитку з 15 жовтня до 15 листопада).

"Прошу поставитися до рекомендацій не емоційно, а з урахуванням реалій сьогоднішньої небезпеки поширення пандемії. Ці заходи є виключно превентивними, для зниження ризиків захворюваності, з урахуванням того факту, що у гуртожитках фізично неможливо дотримуватися вимог дистанціювання (спільні кімнати, місця загального користування: кухні, душові кімнати тощо)", – написав Шкарлет.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: