fbpx
Сьогодні
22:33 12 Жов 2020

СБУ закликали порушити справу проти нардепа Деркача

Українська влада ігнорує неодноразові чіткі та публічні сигнали від американських партнерів щодо відверто проросійської діяльності народного депутата Андрія Деркача.

Про це йшлося під час пресконференції в агенції "Інтерфакс-Украіна".

Тому ветерани російсько-української війни та розвідувального середовища, а також представники міжнародної волонтерської спільноти "InformNapalm" підписали звернення до Голови СБУ з вимогою порушити кримінальне провадження проти Андрія Деркача за його діяльність в інтересах країни-агресора.

За словами учасника російсько-української війни, громадського діяча Олександра Погребиського, США є ключовим стратегічним партнером України. Однією з важливих сфер співпраці є взаємодія розвідувальних органів. "За часів минулої влади, за часів Петра Порошенка довіра між розвідувальною спільнотою США та України вийшла на безпрецедентний рівень. Ця співпраця дозволяла Україні отримувати життєво важливу інформацію, яка дозволяла перегравати Кремль, часом бути на декілька кроків попереду у війні з РФ", – наголошує Погребиський.

"Протягом декількох місяців зі Сполучених Штатів йдуть однозначні сигнали щодо Андрія Деркача. США його обґрунтовано на підставі численних розвідувальних даних називають агентом російських спецслужб та обвинувачують у діяльності проти США та України. Міністерство фінансів США запровадило санкції проти нього. Це означає, що у Вашингтоні мають беззаперечні докази щодо роботи Деркача на російські спецслужби. Немає сумнівів, що раніше Банкова по лінії розвідки неодноразово отримувала непублічні сигнали щодо діяльності деркача, але ігнорувала та продовжує їх ігнорувати", – наголошує Погребиський.

Михайло Макарук, речник міжнародної волонтерської спільноти "InformNapalm", повідомив, що кіберактивісти отримали чимало доказів тісної співпраці Деркача з російськими олігархами, а також агентами впливу із середовища РПЦ.

"Деркач, зокрема, дуже активно товаришує з російськими олігархами, починаючи з вотчини його батька, він активно співпрацював на ниві розвалу української алюмінієвої галузі, а саме, він допомагав звільняти директора Миколаївського глиноземного заводу, який згодом був викуплений корпорацією "Русал", яка належить знаменитому одіозному олігарху Дерипасці. Згодом це підприємство було просто знищено. Таким чином Україна позбулася алюмінієвої галузі загалом", – говорить Макарук. Він також повідомив, що на виборчому окрузі, який багато років контролює Андрій Деркач, напівлегально працює кварцитний кар'єр, який відправляє сировину в Росію.

Начальник управління центрального апарату СБУ в 2015-2020 роках, полковник Олексій Пальваль зазначив, що і ситуація навколо зриву спецоперації по "вагнерівцям", і потурання діяльності Деркача становить загрозу національній безпеці України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: