fbpx
Сьогодні
17:32 12 Жов 2020

Заступник Єрмака розповів, коли Україна отримає макрофінансову допомогу від ЄС

Заступник керівника ОП Ігор Жовква розповів, коли Україна отримає макрофінансову допомогу від ЄС.

Про це він сказав в інтерв'ю Інтерфвкс-Україна, відповідаючи на питання журналіста.

"Окремих власних зауважень чи побажань від ЄС не було в контексті макрофінансової допомоги. Ми вкотре подякували ЄС за макрофінансову допомогу, за монетарну допомогу для боротьби з COVID-19.

В Брюсселі ми говорили про макрофінансову допомогу, про безумовне виділення першого траншу в розмірі EUR600 млн. Нагадаю, що це дійсно має бути безумовним. Це вже другий транш залежить від певних зобов'язань, які на себе взяла Україна", — коментує Жовква.

Він підтвердив, що є прив'язка до нашої активності у відносинах з МВФ.

"Ми говорили про те, що ми на постійному робочому зв'язку з європейським департаментом МВФ та місією МВФ. Тому коли останні питання, які вважаю більш технічними, будуть зняті, то ЄС нас чітко запевнив, що перший транш буде наданий.

Додам, що наскільки мені відомо, жодній з країн-партнерів Східного партнерства, яким була виділена макрофінансова допомога, перший транш ще не був наданий. Тому не варто займатися спекуляціями та штучними прив'язками до будь-яких інших питань. Наскільки я знаю, діалог з МВФ плідний і він триває. Думаю, що у короткі терміни ми будемо розраховувати на виділення першого траншу макрофінансової допомоги. На мою думку, ми можемо точно говорити про жовтень", — каже він.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: