fbpx
Сьогодні
12:06 11 Жов 2020

На Донбасі відбудуться вибори до районних рад, – ЦВК

Вибори до районних рад відбудуться по всій території України, в тому числі на Донбасі, де скасовано вибори інших органів місцевого самоврядування.

Про це повідомив представник Центральної виборчої комісії Юрій Мірошниченко, передає Радіо Свобода.

"ЦВК, виконуючи Конституцію України, призначила ці перші вибори до районних рад. І в інший спосіб ми не могли діяти. Тому люди оберуть, в тому числі, районні ради", – зазначив він.

За словами Мірошниченка, щодо обґрунтованості виборів до районних рад "була велика дискусія", а вибори до районних рад відбудуться і в тих громадах, де скасовано вибори міських, сільських і селищних рад.

"Ті 18 територіальних громад, які в Донецькій та Луганській областях не зможуть обрати місцеві ради та мерів у територіальних громадах (ви знаєте, що, за інформацією,  наданою військово-цивільними адміністраціями, у восьми територіальних громадах у Луганській області та у 10 в Донецькій області не відбудуться вибори в органи територіальних громад з міркувань безпеки), але районні ради будуть сформовані на всій контрольованій Україною території , в тому числі в Донецькій та Луганській областях", – пояснив Мірошниченко.

Нагадаємо, у серпні ЦВК визначила перелік територіальних громад Донецької та Луганської областей, на території яких неможливо провести місцеві вибори. Зокрема, йдеться про 10 територіальних громад Бахмутського, Волноваського, Маріупольського та Покровського районів Донецької області та 8 територіальних громад Сєвєродонецького та Щастинського районів Луганської області.

Додамо, місцеві вибори в Україні заплановані на 25 жовтня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: